Monday, 24 December 2012

KELANTAN:THE UNEXPECTED JOURNEY

Hype Semua!!
Pada hari ini,sesudah subuh,saya dan keluarga menuju ke bandar Kota Bharu Kelantan untuk bercuti di sana.Cuaca yang mendung pada paginya,walaubagaimana pun Allah telah menurunkan rahmatnya dari pukul 11 pagi berterusan hinggalah ke petangnya.

   Disebabkan hujan yang lebat,telah menbantutkan program-program kami.Namun hati kami tetap reda dengan ketentuannya.Sejujurnya,saya tidak tahu sebenarnya dimana tarikan negeri Kelantan ini.Tetapi bak kata pepatah tak kenal maka tak cinta,jadi disebabkan kegagalan program menyebabkan saya tidak dapat mengenali negeri bernama Kelantan ini.

   Sekilas pandangan,ada beberapa perkara yang seharusnya dititik beratkan oleh pemerintah semasa negeri Kelantan.Jalan rayanya yang di sesetengah tempat amat mendukacitakan dan juga mengikut ulasan ayah saya,sistem perparitannya juga kurang sistematik.Walaubagaimana pun,tahniah juga kepada pemerintah semasa Kelantan kerana gagah memartabatkan tulisan jawi dimana jika dilihat dihampir kesemua papan tanda,akan ada tulisan jawi.

   Sampai disini sahaja laporan untuk hari ini.Akhir sekali,kebanyakan tempat di sini telah dinaiki air lantaran hujan yang berterusan.Sekian.

No comments:

Post a Comment